Saw - Testere - 2004

SAW 1 TESTERE 1/ 2004

mtlkizle.blogspot.com
Fotoğrafçı Adam Faulkner ağzına kadar su dolu bir küvette uyanır. İçinde olduğu oda kullanılmayan bir banyodur. Acımasızca düzenlenmiş bir oyun burada başlamaktadır. Diğer kurban ise Lawrence Gordon adında bir cerrahtır. Her ikisi de ayak bileklerinden boru tesisatına zincirlenmiş durumdadırlar. Yerde yatmakta olan bir cesetin elinde mikrokaset kayıt cihazı ve bir Altıpatlar tabanca tutmaktadır. Ceset bu iki adamın arasında bulunmaktadır ve uzanamayacakları kadar uzaktadır. Lawrence ve Adam'ın ceplerinde "Beni Oynat" yazan teypler bulur. Adam bu banyodan kaçması gerektiğini söylerken Lawrence ise Adam'ı saat 6'dan önce öldürmesi gerekmektedir yoksa Lawrence'ın karısı ve kızı öldürülecek, kendisi de bulunduğu yerde ölüme terk edilecektir. İpuçlarını takip ederek iki tane demir testere bulurlar ancak testerelerin hiçbiri zincirleri kesecek kadar keskin değildir. Adam bu asabiyeti yüzünden testeresini kırar ve atar. Lawrence'a göre bu testereler zincirleri kesmek için değil kendi ayaklarını kesmek için gönderilmiştir. Bunun üzerine Lawrence kendi ayağını keser ve kurtulur.
Lawrence kendisini esir edenin Jigsaw Killer (Bulmaca Katili) olduğuna karar verir. Kurbanlarının derisini yapboz bulmacalar şeklinde kestiğinden adı böyle kalmıştır.
Filmin türü gerilim ve korkudur. Imdb notu 7,7 dir. ABD ve Avustralya yapımı olup dili İngilizcedir. Yönetmeni James Wan. Yazan ise Leigh Whannell ve James Wan. Seri bir filmdir. Bu ise serinin ilk filmidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder